Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Giant Dash komputerek

- 2022. 05. 27. 12:53:47
Giant Dash komputerek

 

 

A Giant tavasszal bejelentette a két legújabb nagy teljesítményű GPS kerékpáros computerét. Az  Giant Dash L200-ast 2,7 colos színes kijelzővel és a Giant Dash M200-ast, ami kompaktabb 2,2 colos kijelzővel rendelkezik, de tudásban megegyezik a nagyobb testvérével. Az, hogy a Giant által szponzorált Team Bike Exchange-Jayco csapatban profik is ezt a 200-as szériát használják, sokat elmond már előjáróban is a készülékekről.

„Az automatikus profilok a Dash-t a legkönnyebben használható computerré teszik minden kerékpárral, a Stages Cycling alkalmazás pedig a leginkább testreszabható computerré a piacon, képernyőnként akár 12 adatmezővel” – állítja Giant. A Dash 200 ANT+ és Bluetooth kapcsolaton keresztül párosítható teljesítménymérőkkel, pulzusmérőkkel, smart trénerekkel és intelligens lámpákkal, mint például a Garmin Varia vagy például Giant és Liv (teszteltük Specialized is) elektromos kerékpárok az ANT+-on keresztül csatlakoztathatók, szenzorként, így a rásegítés mértéke, akku töltöttség mellett a sebesség, pedálfordulat és nyomatékszenzor adatai is átkerülnek a komputerre. 

A Giant Dash automatikusan létrehozza a képernyőket és az adatmezőket a csatlakoztatott érzékelők alapján, ezenkívül személyre lehet szabni a StagesLink applikációban látottakat is. A tervezett útvonalakat .FIT és .GPX .TCX  fájlként tudjuk feltölteni a 16 GB belső memóriába, vagy készíthetünk egyet a StagesLink alkalmazásban is.
A Dash 200 képes élő grafikonokat megjeleníteni a teljesítményről, a pulzusszámról, a sebességről és a magasságról.


A készülék tetején lévő lámpák testreszabhatók, hogy színkódolt teljesítmény- vagy pulzus-figyelmeztetéseket mutassanak.
A Dash OpenStreetMap szoftverrel érkezik, amely színkóddal jelzi az úttípusokat és felületeket. Kiemeli a kerékpáros nevezetességeket, például kávézókat, kocsmákat, kerékpárboltokat és WC-ket.
Az iOS vagy Android rendszeren elérhető StagesLink alkalmazás segítségével könnyedén beállítható az eszköz. Ez a szoftver automatikusan feltölti a teljesített túráinkat harmadik féltől származó alkalmazásokba, például a Strava-ba vagy a TrainingPeaks-be. A Strava Live szegmensei is engedélyezhetők.

Mindkét modell 240×320 pixeles felbontású Stages EverBrite színes képernyővel rendelkezik. A háttérvilágítás a környezeti fénynek megfelelően automatikusan halványodik vagy világosabbá válik, viszont manuálisan is állítható. A kijelző nem érintés érzékeny, de tapasztalatunk alapján nagyon könnyen kezelhető még kesztyűben is a gombokkal. 

Az akkumulátor élettartama körülbelül 10 óra navigáció és egy csatlakoztatott érzékelő mellett, vagy 18 óra, ha nem használnánk a navigáció funkciót.