Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Giant Trance E+ 2022 család bemutatása

- 2022. 04. 07. 21:27:27
Giant Trance E+ 2022 család bemutatása
A nagy szerelem...

A Giant Trance E+ család, már a tavaly is igen népszerű kerékpár volt nálunk, épp ezért nagy várakozással tekintettünk az új modellre. Az új Giant SyncDrive Pro motort már a Reign modellben is megismerhettük, ami minden eddigi visszajelzés alapján felveszi a versenyt az eddig etalonnak számító Specialized motorjaival. Ami érzelem mentesen egész biztosan elmondható, hogy sokkal kisebb lett mint a tavalyi Pro motor, így megszűnt a "bálnahas" és a kerékpár hasmagassága is több centivel feljebb került. Természetesen nemcsak a mérete, de a tömege is csökkent jelentősen. Az új motor 85Nm maximális nyomatékot tud, ami hozza a jelenlegi konkurensek számait, de nincs is szükség ettől több erőre. A motor késlekedés nélkül azonnal adja a rásegítést, érzésre olyan, mintha nem is ebikeon mennénk, hanem végig lejtőn. Nem véletlen lett teszt győztes több magazin tesztjén is.  

A Trance E+ család esetén is folytatta a Giant az új professzionális családokra jellemző kijelző/kezelő elhelyezést: az akkumulátor töltöttségét és a rásegítést mértékét jelző ledecskéket a felsővázcsőbe helyezte, míg a rásegítést mértékét állító kezelőt a markolat mellé, de a kormányra teljesen rásimulva találhatjuk.

A rásegítést 5 lépésben, plusz egy automata módban állíthatjuk, ahol az automata mód tényleg jól működve határozza meg az aktuálisan szükséges rásegítést mértékét.

A Trance családot érte a megtiszteltetés, hogy a Giant történetében először e-bike esetén megjelenjen az Advanced a modellek nevében, ami a gyártónál a karbon vázat jelöli. Rögtön három modell is érkezik ilyen vázzal, melyből kettő még a Fox Live Valve rendszerét is megkapta, mely elektronikus lengéscsillapítást jelent. A karbon csúcsmodell Shimano XT 1x12 sebességes váltást és elől 220, míg hátul 203 mm-es négy dugattyús fékeket kapott. A motor energia ellátásáról mindhárom karbon modellben 625 Wh akkumulátor gondoskodik.

Az “alap” modellek aluminium vázzal érkeznek, de felszereltségben ezek esetén sincs okunk panaszra, hisz a belépő modell is Shimano Deore 1x12 sebességes váltórendszerrel, elől-hátul 203 mm-es négydugattyús fékekkel és elől RockShox 35 Gold, míg hátul RockShox Delux R rugózással. Az alu csúcsmodell megkapta a 750 Wh akkumulátort és persze felszereltségben is nőtt: Fox Float Performance rugózás elől-hátul, Shimano XT 1x12 sebességes váltás, négy dugattyús Shimano XT fékek elől 220 mm tárcsával.

Az árak 1 750 000 Ft-tól 3 050 000 Ft között mozognak modelltől függően. Természetesen idén is több darab előrendelésével készültünk, melyek érkezése 2022 nyarától várható.