Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Quad Lock termékeink

Quad Lock termékeink

Quad Lock történet.

 

A Quad Lock alapítói, Crish és Rob Ausztráliában együtt jártak bringázni, túrázni, de a kietlen vidékeken problémát okozott, hogy mindig elő kellett venni a telefonjaikat a navigáláshoz, majd elrakni és folytatni az utat. Nem volt egy olyan biztonságos rendszer, ami jól rögzítette volna a telefonokat pl. a kerékpárok kormányán, hogy mindig szem előtt legyen a navigáláshoz, de ha szerették volna fényképezni a tájat, vagy egy bejövő hívást akartak fogadni, akkor ne kelljen megállni és két kézzel matatni a táskában, keresni a telefont, hanem lazán, egy kézzel és egyetlen mozdulattal elő lehessen venni a készüléket, amikor szükség van rá.

Így álmodták és tervezték meg a ma is használatos Quad Lock rendszer elődjét néhány évvel az első iPhone megjelenése után. A 2011-es Kickstarter kampány pedig egy prémium iPhone tartót dobott a piacra-innentől kezdve az út ki volt kövezve.

 

A mai napra már az életünk szinte minden szegmensére van a cégnek alternatívája a mindenkinél megtalálható és nagy becsben tartott okostelefonunk biztonságos rögzítésére. Akár otthon vagyunk, autót vezetünk, a munkahelyünkön dolgozunk, vagy a hobbijainkat űzzük, biztosan találunk olyan Quad Lock terméket, amik biztonságosan és egyszerűen rögzítik okostelefonunkat szinte a szemünk előtt.

Quad Lock telefontokok

 

A rendszer úgy lett kitalálva, hogy maximálisan biztonságba tudhassuk telefonunkat. Ennek egyik alappillére a telefon közvetlen védelme. Létre hozták saját telefontokukat, ami eleve erősebb és szilárdabban rajta marad a készüléken, a pereme magasabb, mint a telefon kijelzője (még üvegfóliával együtt is), ezért, ha pl. leejtjük a telefonunkat és pont „pofára” esik (kijelzővel lefelé), akkor is a telefontok pereme eltartja a talajtól a kijelzőt. Okos kis ötlet ez is a gyártótól. A telefontok hátuljában kialakítva van a Quad Lock szabadalmaztatott négyfüles rögzítési rendszere, ami biztonságossá és sokoldalúvá teszi a rendszert.

A telefontok önmagában használva is egy jó opció. Fekete színű, elegáns (már amennyire egy tok elegáns lehet), jó tapintású, nem csúszik, ütés álló. Elég sok márkához gyárt tokokat a Quad Lock, de van néhány márka, amikhez egyáltalán nem csinál. Az iPhone készülékeket használók örülhetnek, minden régi és a legújabban megjelenő típusokhoz fognak találni tokot. A Samsung készülékeknél az S-szériához ugyancsak lehet kapni a régebbi és a legújabb készülékekhez tokokat, de az A-szérián belül még csak néhány típushoz gyárt tokokat a gyártó. Megtalálható még a termékpalettán szinte az összes Google telefonhoz való tok és néhány Huawei modellhez is készít tokot. Ha olyan telefonkészülékkel rendelkezik valaki, amelyik nincs benne a Quad Lock termékpalettájában és nem gyártanak hozzá komplett telefontokot, akkor sem kell lemondani a rendszer előnyeiről, mert lehet kapni egy úgynevezett Univerzális Adaptert, amit 3M ragasztó segítségével fel lehet ragasztani vagy a telefon hátuljára, vagy egy jó minőségű telefontokra, amire ragad a 3M-es ragasztó (pl szilikon alapanyagú tokokra egyáltalán nem, vagy csak épphogy felragad, ez nem biztosít megfelelő rögzítést és védelmet a telefonunknak.)

Manapság kettő féle Quad Lock tok van forgalomban. A „sima” és a MAG-os.

Sokan kérdezik, hogy mi a különbség?

A sima vagy normál tokokkal kezdődött a rendszer története és kisebb módosításokon átmenve a mai napig gyártják. Ezeknek a tokoknak a hátulján ott van a négyágú rögzítő mechanizmus ellendarabja, ami egy kicsit kidudorodik a tok hátuljából. Akik esetleg úgy nyomkodják a telefonjukat, hogy lerakják az asztalra és a normál Quad Lock tok van a telefonon, ebben az esetben a telefon billeghetett használat közben.

Persze nem emiatt, de a Quad Lock nagyban megújította a tokjait és ezeknek a termékeknek a nevében ott van a MAG kifejezés.  Másabb lett az alapanyag is, még kevésbé hajlamos a kinyúlásra, ha pl valaki napi szinten kiveszi a tokból a telefonját, akkor kevésbé fog a tok eldeformálódni a sok-sok-sokadik ki és-berakás után. A MAG-os tokok ugyan úgy rendelkeznek a négyágú mechanikus rögzítési lehetőséggel, mint a sima tokok, de a négyágú dokkoló egység körül megjelent egy gyűrű (alapból fekete), ami mágnest rejt, innen a MAG elnevezés.

Az új MAG tokok hátulja lapos lett és egy kicsivel vékonyabb is, mint az elődjének, ezáltal stabilan fekszik fel sík felületeken, pl asztalon, vezeték nélküli töltőkön. Ezek az új tokok kicsit személyre szabhatók, színesíthetők, az alapból a tokokhoz járó fekete mágneses gyűrűt ki lehet cserélné más színűekre: piros, pink, szürke, kék, zöld, narancssárga és szivárványos.

Az Univerzális Adapter megvásárolható MAG kivitelben is.

 

A tokokhoz tartozó okos megoldás a Quad Lock-tól pl. a gyűrű, amit bele lehet rögzíteni a telefontokok hátuljába és kihajtva a helyéről telefon támasztékként is szolgálhat.

MAG tokokhoz csatlakoztatható még kettő hasznos kiegészítő. Mindkettő mágnesesen rögzül.

Az egyik a bankkártya tartó „pénztárca”:

A másik pedig egy 5000 mAh kapacitású akkupack, ami vezeték nélkül tudja tölteni a telefonját, ha MAG tok hátuljára rögzíti egyetlen mozdulattal az eszközt: