Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Első tapasztalatok - Specialized Levo SL Comp Carbon

KT - 2022. 05. 02. 00:00:00
Első tapasztalatok - Specialized Levo SL Comp Carbon

Lehetőségem volt kipróbálni Specialized könnyűsúlyú elektromos kerékpárját a Nagykovácsi pályákon., méghozzá a Specialied Turbo Levo SL Comp Carbont. 

Korábban volt már Stumpjumperem, Epicem és Camberem is, szóval kijelenthetjük, hogy picit talán elfogult vagyok a márka irányában. A Levo SL is hozta ugyanazt az érzést, mint a korábbi Speci bringáim, kapásból otthon éreztem magam rajta. Mielött a tapasztalataimról mesélnék, először bemutatnám a főszereplőt.

Egy gyönyörű karbon váz,150mm mozgással,ami 29-es kerekeken fut. Az SL verzió jóval kecsesebb vázzal és kisebb motorral rendelkezik mint a sima Levo. Specialized és a Mahle együttműködésével született meg az SL 1.1 motor, ami 320Wh-os és 35Nm nyomatékkal rendelkezik. Így a motorral együtt a kerékpár súlya nem éri el a 18kg-ot sem. 

Az alacsony tömegnek köszönhetően a kerékpár kiválóan kezelhető és játékos marad a lefeléken. Egyáltalán nem érezni, hogy egy ebike-on hasítanánk lefelé. A könnyed kényelmes irányítása miatt abszolút alkalmas kezdő hegyi bringásoknak is. A hirtelen lassításról a Sram Guide RE fékszett hibátlanul gondoskodik, a kanyarokban pedig a robosztus Butcher/Eliminator gumi kombó segít a tapadásban. Visszatérve a motorra, sokan azt gondolhatják, hogy a kisebb teljesítmény egyenlő fele olyan távolság és szint mint a teljes ebikeok esetén. Ezt az SL teljesen megcáfolja. Alig marad el nagymotoros társaitól, átlagosan 1500m szintet és 50km távolságot kibír. Persze nagy befolyásoló tényező,hogy milyen módban használjuk ECO/TRAIL/TURBO és persze a mi súlyunk is.
Akiknek ez még mindig kevés lenne, kapható hozzá egy Range Extender, amit könnyedén a kulacstartóban elhelyezve csatlakoztathatjuk a kerékpárunkhoz.
A Levo SL nem repít fel egy gombnyomásra a hegy tetejére, itt ugyanúgy váltanod kell a könnyebb fokozatokra, ha meredek emelkedő jön. Viszont megkétszerezi az erődet és a legedzettebb barátaiddal is lépést tudsz tartani. Emellett a kedvenc ösvényeidet dupla annyi ideig élvezheted.

A Levo Comp Carbon SL gyakorlatilag első kerekezéskor nagy szerelem lett, engem is meghódított az e-bike vonal :)